sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Pertti Jarla: Fingerpori 7

Jos tällaista tulee, kun tulee tasaista jöötiä, niin antaa tulla vaan! Eli Pertti Jarla piirtää lehtiin ja julkaisee samat jutut sitten taas uudelleen kansien väliin paketoituina. Perästä kuuluu, siis.

Kannessa könöttää vähän kuivahkon lähihoitaja Päivi Kankkosen (kepu) karut kasvot, eikä tämänkertainen kansitaide ole teknisesti ja toteutukseltaan muutenkaan aivan yhtä huikea kuin parissa aiemmassa fingerporillisessa. Mutta kun kannen kääntää pois silmistään, niin ilotulitus alkaa.

Pakkohan tällaiseen vuoden sadosta siilattuun kokoelmaankin on aina osua muutama tusinaoivallus tai suoraan sanoen täysinkin huumoriton strippi, mutta yleisesti ottaen on niin, että Fingerpori 7 (2014) kohoaa sarjansa parhaimpien kirjojen joukkoon. Ellei sitten ole se paras?

Läkähdyttävän hauskaa juttua pukkaa vähän joka sivulla, ja mikä parasta: aihiot ovat tasapuolisesti sekä Jarlan omia että innokkaitten lukijoiden lähettämiä. Jarla on tällä kaudella huippuvedossa!

Ainahan näitä voi pitää toisteisina ja samaa pientä rinkiään kiertävinä juttuina, mutta kenen arki sitten on ylipäätään kummallisempaa? Mukavalla tavalla strippien joukossa on myös muutamia, jotka pysäyttävät ja laittavat miettimään jutun juonta, eivätkä aukea ihan heti ensi katsannolla. Se toki voi johtua pelkästään lukijastakin?

Toivottavasti Jarlan kymi ei tyrehdy eikä printtikirjallisuus kuivahda. Jos autiolle saarelle saisi ottaa vain yhden opuksen, on valinta vaikeaa. Seitsemän veljestä vai Fingerpori 7?

**********

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti